Κίτρινα πλευρώτους

Μανιτάρια Κίτρινα πλευρώτους

Καλλιεργούμε τα κίτρινα ή αλλιώς χρυσά πλευρώτους με λατινικό όνομα Pleurotus citrinopileatus ( κίτρινος Πίλος=καπέλο).

Τα χρώματα στα μανιτάρια όπως και στα υπόλοιπους καρπούς της φύσης ( φρούτα και λαχανικά) υποδηλώνουν την ύπαρξη φυσικών χρωστικών με αντιοξειδωτικές σχεδόν πάντα ιδιότητες.

Τα χρώματα αναπτύσσονται μόνο όταν το μανιτάρι βρίσκεται σε συνθήκες φυσικού φωτισμού και ουδέποτε στο σκοτάδι .

Τα “κίτρινα πλευρώτους” είναι πιο ευαίσθητα από τα άλλα στους χειρισμούς , απαιτούν λεπτότητα κατά τον τεμαχισμό τους,  αλλά υπερέχουν σε γεύση και άρωμα .

Καλλιέργεια

Ιούνιο έως Αύγουστο

Μαγείρεμα

ΔΕΝ κάνουν για ψητά στα κάρβουνα αλλά είναι ιδανικά για σάλτσες , στον φούρνο ή τηγανητά με λευκό κρασί. Περισσότερες συνταγές θα βρείτε στο blog μας.

Συντήρηση

Στο χαμηλότερο σημείο του ψυγείου σας 1 εβδομάδα, αποξηραμένα ή πούδρα.