
Μανιτάρια Κίτρινα πλευρώτους
Καλλιεργούμε τα κίτρινα ή αλλιώς χρυσά πλευρώτους με λατινικό όνομα Pleurotus citrinopileatus ( κίτρινος Πίλος=καπέλο).
Τα χρώματα στα μανιτάρια όπως και στα υπόλοιπους καρπούς της φύσης ( φρούτα και λαχανικά) υποδηλώνουν την ύπαρξη φυσικών χρωστικών με αντιοξειδωτικές σχεδόν πάντα ιδιότητες.
Τα χρώματα αναπτύσσονται μόνο όταν το μανιτάρι βρίσκεται σε συνθήκες φυσικού φωτισμού και ουδέποτε στο σκοτάδι .
Τα “κίτρινα πλευρώτους” είναι πιο ευαίσθητα από τα άλλα στους χειρισμούς , απαιτούν λεπτότητα κατά τον τεμαχισμό τους, αλλά υπερέχουν σε γεύση και άρωμα .
Καλλιέργεια
Ιούνιο έως Αύγουστο
Μαγείρεμα
ΔΕΝ κάνουν για ψητά στα κάρβουνα αλλά είναι ιδανικά για σάλτσες , στον φούρνο ή τηγανητά με λευκό κρασί. Περισσότερες συνταγές θα βρείτε στο blog μας.
Συντήρηση
Στο χαμηλότερο σημείο του ψυγείου σας 1 εβδομάδα, αποξηραμένα ή πούδρα.