Κανθαρέλλα

Επιστημονική ονομασία Cantharellus cibarius, στα ελληνικά κανθαρίσκος ο εδώδιμος ή κανθαρέλλα.

Τι το κάνει ιδιαίτερο;

Φρουτώδη χαρακτιριστική οσμή με γεύση που θυμίζει στους περισσότερους βερίκοκο και ελαφρώς πικάντικη γεύση.

Πότε Φύεται;

Απρίλιο έως Ιούλιο

Τρόποι μαγειρέματος

Αγαπημένο μανιτάρι των σεφ. Λόγω της πιπεράτης γεύσης και του έντονου αρώματος χρησιμοποιούνται συνοδευτικά με πολλά φαγητά, το καλύτερό τους όμως είναι η ομελέτα. Μπορείτε να το κάνετε γλυκό του κουταλιού και λικέρ. Όπως μπορείτε να το φάτε φρέσκο σε σαλάτες. Μπαίνοντας στο blog μας θα βρείτε διάφορες συνταγές.

Συντήρηση

Στο χαμηλότερο σημείο του ψυγείου σας για 1 εβδομάδα, μπαίνουν στην κατάψυξη για έως 3 μήνες και συντηρούνται για μήνες αποξηραμένα, σε άλμη και σε λάδι.

Τιμές

Κανθαρέλλα φρέσκια 1 κιλό 25,00€

Τελάρο κανθαρέλλα φρέσκια 2 κιλά 40,00€

Αποξηραμένη κανθαρέλλα 100γρ. 37,50€

Τουρσί ή γλυκό κανθαρέλλα 1 κιλό 30,00€