
Καφέ Μανιτάρια
Τα καφέ μανιτάρια σχετίζονται στενά με το λευκό μανιτάρι (πιστεύω πως είναι ξαδερφάκια) καθώς έχουν παρόμοιο μέγεθος και σχήμα. Η διαφορά βρίσκεται στο καφέ εξωτερικό χρώμα τους και την έντονη γήινη γεύση τους. Τα πορτομπέλο είναι απλώς ένα μικρό καφέ που έχει αφεθεί να ωριμάσει πλήρως. Καθώς τα μανιτάρια μεγαλώνουν, ο μεγάλος πίλος ανοίγει, αποκαλύπτοντας τα καφέ βράγχια στο κάτω μέρος. Καθώς αναπτύσσονται σε μεγαλύτερο μέγεθος , τα μανιτάρια αυτά διαθέτουν υφή κρέατος ενώ συνεχίζουν να διατηρούν τη γήινη γεύση τους. Η διάμετρός τους μπορεί να κυμαίνεται από 5 εκ. μέχρι περίπου 12 εκ.
Τα καφέ μανιτάρια αποτελούν άριστο υποκατάστατο των λευκών μανιταριών, άρα γιατί να μην τα δοκιμάσετε την επόμενη φορά που θα μαγειρέψετε;
Καλλιέργεια καφέ μανιταριών
Σεπτέμβριο έως Μάιο
Προετοιμασία καφέ μανιταριών
Σκουπίστε με μια υγρή πετσέτα ή με ένα πινελάκι με τρίχες ξεσκονίστε πριν από το μαγείρεμα.
Μαγείρεμα καφέ μανιταριών
Λόγω της φυσικής υφής τους, τα καφέ μανιτάρια αποτελούν άριστο υποκατάστατο κρέατος χωρίς καθόλου λίπος ή χοληστερόλη. Το γεμιστό πορτομπέλο αποτελεί μια από τις μικρές απολαύσεις της ζωής! Συνταγές θα βρείτε στο blog μας.
Συντήρηση καφέ μανιταριών
Συντηρούνται έως 2 εβδομάδες στο χαμηλότερο σημείο του ψυγείου σας. Μπαίνουν στην κατάψυξη για μήνες. Αποξηραίνονται και συντηρούνται για μήνες. Όπως συντηρούνται υπέροχα και σε τουρσί (ξύδι, λεμόνι, λάδι και σε άλμη).