Skip to content

Κορδιοκέφαλος

Μανιτάρι Κορδιοκέφαλος

Ο Κορδιοκέφαλος στην Ελληνική του ονομασία και στην βοτανική του ονομασία Cordyceps militaris είναι ένα πολύ σπάνιο είδος ασκομύκητα που καρποφορεί επάνω στις προνύμφες λεπιδόπτερων εντόμων στην φύση.

Καλλιέργεια

Δεκέμβριο έως Φεβρουάριο.

Οφέλη μανιταριού

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο Κορδιοκέφαλος (Cordyceps Militaris) ελέγχει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα εξασφαλίζοντας ότι δεν πέφτει κάτω από τα ιατρικώς αποδεκτά επίπεδα. Διορθώνει σε σημαντικό βαθμό νεφρικές διαταραχές, βοηθά στην αντιμετώπιση της κίρρωσης του ήπατος, στη θεραπεία των ασθενών με ηπατίτιδα Β στη μείωση του άγχους και στη καταπολέμηση των αναπνευστικών προβλημάτων όπως η βρογχίτιδα, άσθμα. Ρυθμίζει τη καρδιακή λειτουργία και αυξάνει τη ροή του αίματος. Επίσης είναι από τα διασημότερα αφροδισιακά, βοηθά στην ανικανότητα και στην πρόωρη εκσπερμάτωση. Ο Κορδιοκέφαλος (Cordyceps Militaris) έχει μεγάλες δυνατότητες για την παροχή νέων φαρμάκων για τη θεραπεία δύσκολων ασθενειών όπως ο καρκίνος. Σε διάφορες περιπτώσεις ήταν σε θέση να αναστείλει την ανάπτυξη ή να διώξει εντελώς έναν υπάρχοντα όγκο. Ο Κορδιοκέφαλος (Cordyceps) πωλείται ολόκληρος αποξηραμένος ή σε πούδρα από την φάρμα μας σε πολύ μικρές ποσότητες.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΥΔΡΑ

ΝΟΣΤΙΜΟ ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ

Διαλύστε, ½ κ.γ. (περίπου 1.5γρ.) για κάθε μερίδα σε σάλτσες, σούπες, τραχανά, ριζότο.

ΑΦΕΨΗΜΑ

Διαλύστε ½ κ.γ. σε 1 φλιτζάνι του τσαγιού βραστό νερό. Στην συνέχεια ανακατέψτε το σε χυμό, τσάι, σοκολάτα ρόφημα, κακάο ή άλλο ρόφημα της αρεσκείας σας.

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Διαλύστε ½ κ.γ. σε χυμούς ή πρωτεινούχα ροφήματα.

ΔΥΝΑΜΩΤΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ

Ανακατέψτε ½ κ.γ. πούδρα στο γεύμα δημητριακών σας. Εναλλακτικά ανακατέψτε ½ κ.γ. πούδρα και 1 κ.σ. μέλι σε 200γρ. γιαούρτι.

Οδηγίες ετοιμασίας ολόκληρα κομμάτια:

Βράστε 3 έως 9 γραμμάρια σε 1 λίτρο νερό για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά(ιδανική μέχρι 55° C βαθμούς). Μόλις κρυώσει, φυλάξτε το αφέψημα σε φιάλη στο ψυγείο. Διατηρείται για 1 μήνα. Το αφέψημα έχει πικρή γεύση.

Προτεινόμενη δοσολογία:

1-2 φλιτζάνια του τσαγιού/ημέρα Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε το αφέψημα σε ροφήματα της αρεσκείας σας ακόμη και μέσα σε σούπες.