Skip to content

Λευκά μανιτάρια

Λευκά Μανιτάρια

Τα λευκά μανιτάρια είναι τα πιο ευρέως διαδεδομένα στον κόσμο, έχοντας την περισσότερη κατανάλωση. Διατίθενται χύμα και χωρίζονται σε μικρά και μεγάλα. Συλλέγονται ενώ είναι ακόμα κλειστά για τα μικρά μανιτάρια και έχουν ωραίο, λευκό χρώμα και σφιχτή δομή. Ενώ τα γίγας μανιτάρια καθώς μεγαλώνουν ο μεγάλος λευκός πίλος ανοίγει. Καθώς αναπτύσσονται σε μεγαλύτερο μέγεθος η διάμετρός τους μπορεί να κυμαίνεται από 5 εκ. μέχρι περίπου 12 εκ.

Καλλιέργεια λευκών μανιταριών

Σεπτέμβριο έως Μάιο

Προετοιμασία λευκών μανιταριών

Σκουπίστε με μια υγρή πετσέτα ή με ένα πινελάκι με τρίχες ξεσκονίστε πριν από το μαγείρεμα. Είναι μανιτάρια που μπορούν να δουλευτούν με πολλούς τρόπους ως υποκατάστατο του κρέατος.

Μαγείρεμα λευκών μανιταριών

Η γεύση τους μπορεί να περιγραφεί ως ξυλώδης και γίνεται ακόμα πιο έντονη με το μαγείρεμα. Μπορούν να συνοδέψουν σχεδόν κάθε κυρίως πιάτο. Συνταγές θα βρείτε στο blog μας.

Συντήρηση λευκών μανιταριών

Συντηρούνται έως 2 εβδομάδες στο χαμηλότερο σημείο του ψυγείου σας. Μπαίνουν στην κατάψυξη για μήνες. Αποξηραίνονται και συντηρούνται για μήνες. Όπως συντηρούνται υπέροχα και σε τουρσί (ξύδι, λεμόνι, λάδι και σε άλμη).