Μανιτάρια με κρέμα γάλακτος

  • by

Υλικά:

  • 1 κιλό μανιτάρια φρέσκα(αν θέλετε και ποικιλία μανιταριών)
  • 2 μικρά κουτιά κρέμα γάλακτος
  • 4 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι
  • Αλατοπίπερο
  • Ανάμεικτα μπαχαρικά δημιουργίας μας, για τα μανιτάρια μας(ρωτήστε μας)

 

Τρόπος Παρασκευής

Ξεσκονίζουμε τα μανιτάρια μας με ένα πινελάκι με τρίχες ή αλλιώς με μια βρεγμένη πετσετούλα. Κόβουμε τα μεγαλύτερα μανιτάρια στην μέση ενώ αφήνουμε τα μικρά ολόκληρα. Θερμαίνουμε το τηγάνι με λίγο φρέσκο βούτυρο ή λίγο λάδι ότι μας αρέσει, ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε μέχρι να αχνιστούν ελαφρά.

Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και τα ανάμεικτα μπαχαρικά για τα μανιτάρια μας*, σκεπάζουμε το τηγάνι μας και τα σιγοψήνουμε για 20’ σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε το μείγμα στα έτοιμα μανιτάρια. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση ακόμα για να «τραβήξουν». Μόλις τα βγάλουμε από την φωτιά είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε. Συνδυάζονται υπέροχα με μακαρόνια, ρύζι ή κριθαράκι.