Μανιτάρια porcini

Ο Boletus edulis ή porcini και στα ελληνικά λέγεται ο Βωλίτης ο εδώδιμος είναι από τα πιο περιζήτητα άγρια μανιτάρια.

Πότε Φύεται;

Μάιο έως Ιούλιο

Τρόποι μαγειρέματος

Ο βωλίτης ο εδώδιμος είναι από τα καλύτερα εδώδιμα άγρια μανιτάρια. Ταιριάζει με όλα τα φαγητά λόγο της ιδιαίτερης γεύσης του.

Συνοδεύει πάρα πολλά πιάτα – θα βρείτε συνταγές του στο blog μας.

Συντήρηση

Στο χαμηλότερο σημείο του ψυγείου σας έως 2 εβδομάδες. Μπορεί να αποξηρανθεί, όπως και το να γίνει σκόνη και να το χρησιμοποιείται για ενισχυτικό γεύσης.

Σημαντικό: Όλοι οι βωλίτες έχουν σημαντικές ποσότητες αντιρρητικής βιταμίνης D.

Τιμές

Φρέσκα porcini 1 κιλό 25,00€

Τελάρο φρέσκα porcini 2 κιλά 40,00€

Αποξηραμένα porcini 100γρ. 37,50€

Πούδρα porcini 100γρ. 50,00€

Τουρσί porcini 1 κιλό 30,00€