
Ο Boletus edulis ή porcini και στα ελληνικά λέγεται ο Βωλίτης ο εδώδιμος είναι από τα πιο περιζήτητα άγρια μανιτάρια.
Πότε Φύεται;
Μάιο έως Ιούλιο
Τρόποι μαγειρέματος
Ο βωλίτης ο εδώδιμος είναι από τα καλύτερα εδώδιμα άγρια μανιτάρια. Ταιριάζει με όλα τα φαγητά λόγο της ιδιαίτερης γεύσης του.
Συνοδεύει πάρα πολλά πιάτα – θα βρείτε συνταγές του στο blog μας.
Συντήρηση
Στο χαμηλότερο σημείο του ψυγείου σας έως 2 εβδομάδες. Μπορεί να αποξηρανθεί, όπως και το να γίνει σκόνη και να το χρησιμοποιείται για ενισχυτικό γεύσης.
Σημαντικό: Όλοι οι βωλίτες έχουν σημαντικές ποσότητες αντιρρητικής βιταμίνης D.
Τιμές
Φρέσκα porcini 1 κιλό 25,00€
Τελάρο φρέσκα porcini 2 κιλά 40,00€
Αποξηραμένα porcini 100γρ. 37,50€
Πούδρα porcini 100γρ. 50,00€
Τουρσί porcini 1 κιλό 30,00€