Skip to content

Παναριστά μανιτάρια

  • by

ΥΛΙΚΑ:

    • 1000γρ. ποικιλίας μανιταριών
    • 200γρ. αλεύρι
    • 2 αυγά
    • Τριμμένη φρυγανιά
    • Ελαιόλαδο
    • Αλατοπίπερο ή ανάμεικτα μπαχαρικά όπως το βαζάκι πάνω δεξιά που δημιουργούμε εμείς(ρωτήστε μας)
    • Ανάλογο νερό για το κουρκούτι

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Σκουπίζουμε με μια βρεγμένη πετσετούλα τα μανιτάρια μας διαφορετικά άμα θέλουμε μπορούμε με ένα πινελάκι με τριχούλες να τα ξεσκονίσουμε, έπειτα τα κόβουμε σε φέτες. Παρασκευάζουμε το κουρκούτη ανακατεύοντας το αλεύρι, το αυγό και το αλατοπίπερο με νερό.  Βουτάμε τα μανιτάρια στο κουρκούτι.  Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε ελαφρώς και τα βουτάμε στην φρυγανιά μέχρι να καλυφθούν από ένα λεπτό στρώμα.  Τα βάζουμε για κάποιες ώρες στο ψυγείο ή για μικρότερο χρονικό διάστημα στην κατάψυξη, αφού τα έχουμε διαχωρίσει με λαδόκολλα.  Τα ψήνουμε στο τηγάνι με καυτό λάδι για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά.  Τα στραγγίζουμε σε πιάτο με χαρτοπετσέτες για να απορροφηθεί το περισσότερο λάδι.

Tips: Μια λεπτή στρώση κρέμας βαλσάμικου επάνω στα παναρισμένα μανιτάρια, συμπληρώνει το πιάτο μας ή μερικές σταγόνες από ένα φρέσκο λεμόνι.

Υ.γ.: Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει σε ποικιλία μανιταριών και όχι μόνο σε πλευρώτους όπως της εικόνας.