Πλευρώτους Οστρεάτους

Πλευρώτους Οστρεάτους

Το χρώμα του μανιταριού πλευρώτους κυμαίνεται από ανοιχτό καφέ σε σκούρο γκρί και το όνομά του (oyster στα αγγλικά) προέρχεται από την ομοιότητά του με το κέλυφος του στρειδιού. Είναι μεστό με ήπια γεύση και βελούδινη υφή.

Καρποφορία Πλευρώτους Οστρεάτους

Από Σεπτέμβριο έως Μάιο 

Προετοιμασία Πλευρώτους Οστρεάτους

Σκουπίστε με μια υγρή πετσέτα ή με ένα πινελάκι με τρίχες ξεσκονίστε πριν από το μαγείρεμα. Προσέχοντας να μην σκίσετε τα φυλλαράκια τους.

Μαγείρεμα Πλευρώτους Οστρεάτους

Σωτάρετε ή τηγανίστε με λάδι ή βούτυρο. Η υφή του το καθιστά άριστο συνοδευτικό σε πολλά πιάτα. Θα βρείτε συνταγές στο blog μας.

Συντήρηση Πλευρώτους Οστρεάτους

Συντηρούνται έως 2 εβδομάδες στο χαμηλότερο σημείο του ψυγείου σας. Μπαίνουν στην κατάψυξη για μήνες. Αποξηραίνονται και συντηρούνται για μήνες. Όπως συντηρούνται υπέροχα και σε τουρσί (ξύδι, λεμόνι, λάδι και σε άλμη).