Μανιτάρια Ροζ πλευρώτους
Καλλιεργούμε τα ροζ πλευρώτους με την λατινική ονομασία τους Pleurotus salmoneo-stramineus (το χρώμα τους θυμίζει το σολωμό). Τα χρώματα στα μανιτάρια όπως και στα υπόλοιπους καρπούς της φύσης ( φρούτα και λαχανικά) υποδηλώνουν την ύπαρξη φυσικών χρωστικών με αντιοξειδωτικές σχεδόν πάντα ιδιότητες.
Τα χρώματα αναπτύσσονται μόνο όταν το μανιτάρι βρίσκεται σε συνθήκες φυσικού φωτισμού και ουδέποτε στο σκοτάδι .
Τα “ροζ πλευρώτους” είναι πιο ευαίσθητα από τα άλλα στους χειρισμούς , απαιτούν λεπτότητα κατά τον τεμαχισμό τους, αλλά υπερέχουν σε γεύση και άρωμα .
Καλλιέργεια
Ιούνιο έως Αύγουστο
Μαγείρεμα
Πολλοί χορτοφάγοι μετά από ένα γρήγορο τσιγάρισμα λίγων λεπτών με λάδι το αποκαλούν «μπέικον», γιατί η γεύση του και η μυρωδιά του στο μαγείρεμα μας το θυμίζει. Περισσότερες συνταγές θα βρείτε στο blog μας.
Συντήρηση
Στο χαμηλότερο σημείο του ψυγείου σας 1 εβδομάδα, αποξηραμένα ή πούδρα.