Ροζ πλευρώτους

Μανιτάρια Ροζ πλευρώτους

Καλλιεργούμε τα ροζ πλευρώτους με την λατινική ονομασία τους  Pleurotus salmoneo-stramineus  (το χρώμα τους θυμίζει το σολωμό).   Τα χρώματα στα μανιτάρια όπως και στα υπόλοιπους καρπούς της φύσης ( φρούτα και λαχανικά) υποδηλώνουν την ύπαρξη φυσικών χρωστικών με αντιοξειδωτικές σχεδόν πάντα ιδιότητες.

Τα χρώματα αναπτύσσονται μόνο όταν το μανιτάρι βρίσκεται σε συνθήκες φυσικού φωτισμού και ουδέποτε στο σκοτάδι .

Τα “ροζ πλευρώτους” είναι πιο ευαίσθητα από τα άλλα στους χειρισμούς , απαιτούν λεπτότητα κατά τον τεμαχισμό τους,  αλλά υπερέχουν σε γεύση και άρωμα .

Καλλιέργεια

Ιούνιο έως Αύγουστο

Μαγείρεμα

Πολλοί χορτοφάγοι μετά από ένα γρήγορο τσιγάρισμα λίγων λεπτών με λάδι το αποκαλούν «μπέικον», γιατί η γεύση του και η μυρωδιά του στο μαγείρεμα μας το θυμίζει. Περισσότερες συνταγές θα βρείτε στο blog μας.

Συντήρηση

Στο χαμηλότερο σημείο του ψυγείου σας 1 εβδομάδα, αποξηραμένα ή πούδρα.