Σούπα βελουτέ με μανιτάρια
Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα – Μερίδες: 6 – Επίπεδο δυσκολίας: μπορείς και εσύ
Συστατικά
- 1 κιλό μανιτάρια της αρεσκείας μας, από την Adam’s Farm
- 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
- 100γρ. κρασί ροζέ
- 2 κρεμμύδια, σε ροδέλες
- 2 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
*γρ. = γραμμάρια
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε κάθετα σε φέτες τα κρεμμύδια μας.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
- Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώνουμε. Αν θέλουμε ρίχνουμε μέσα και μία πρέζα* ζάχαρη για να τα βοηθήσουμε να καραμελώσουν.
- Σβήνουμε τα κρεμμύδια με το λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί τελείως.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για μερικά λεπτά ακόμα.
- Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου μέσα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία μεμβράνη και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 30-40 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμη την αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Χτυπάμε την σούπα με το ειδικό εργαλείο για πουρέ (ή σε ένα μίξερ λίγη λίγη ποσότητα τη φορά) και όση ώρα χτυπάμε αν τη θέλουμε πιο αραιή προσθέτουμε και λίγο νερό μέσα και μόλις είναι έτοιμη αφήνουμε στην άκρη. Αλατοπιπερώνουμε.
- Είμαστε έτοιμοι για να την σερβίρουμε.
*πρέζα = όσο πιάνουν τα 3 δάχτυλά μας.
Tip από την Adam’s Farm: Στις σούπες προτιμάμε τα λευκά κρεμμύδια όχι τα πολύ κόκκινα, γιατί έχουν πιο γλυκιά γεύση και ταιριάζει καλύτερα στις σούπες μας!
Η βελουτέ σούπα μανιταριών συνοδεύτηκε, με το μπαχαρικό για τα μανιτάρια που δημιουργεί η Adam’s Farm.
Καλή σας όρεξη ! ! !