
Είναι εδώδιμο μανιτάρι εξαιρετικής γαστρονομικής αξίας και καρποφορεί από τον Μάρτιο έως τον Μάιο.
Για να μπορέσουμε να μαγειρέψουμε τον μαρτιάτικο πρέπει να τον καθαρίσουμε με ένα πινελάκι με τριχούλες από τα χώματα που είναι σφηνωμένα στα ελάσματά του.
Μπορείτε να τον μαγειρέψετε με πολλούς τρόπους, τηγανητά με κρεμμύδια, σε συνταγές με ριζότο, με λαζάνια, σε σούπες, σε σάλτσες, με φρικασέ ή πίτες.
Συντηρείται για μια εβδομάδα στο ψυγείο και για πολύ περισσότερο καιρό στην κατάψυξη.